fredag 22 mars 2013

Revbensspjäll, grillade med äppelcidersås.

Revbensspjäll är bra och lätta att grilla, använder du tunna revben behöver man inte förkoka dem. Om man använder tjocka revben, koka dem 40 minuter i vatten med salt, några kryddpepparkorn, och några lagerblad i vattnet. Det går fortare att grilla dem då.









5 dl äppelcider
1 hackad liten charlottenlök
1 msk hackad jalapenopeppar
1/4 dl ketchup
2 msk tomatpuré
1 msk farinsocker
1 krm havs salt
1 krm nymalen svartpeppar

1 ½ kg korta revben
Havs salt
Nymalen svartpeppar

Blanda cider, charlottenlök och jalapeno i kastrull, koka upp och låt koka ca 15 - 20 min eller tills vätskan är reducerad till hälften. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen. Koka upp och ta bort kastrullen från värmen. Detta kan göras i förväg.

Krydda revbenen med salt och svartpeppar. Grilla revbenen med bensidan neråt, pensla med cidersåsen då och då ca 1 - 1 ½ tim, eller tills köttet är mört. Servera med coleslaw.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar