Blogg om några av livets höjdpunkter – mat och bakning! Låt dig frestas, laga och njut!
måndag 18 mars 2013
Laxröra med smörstekt bröd.
Lax i alla dess former är gott. Denna gången fick det bli en krämig laxentré med smörstekt bröd till.
För 4 person(er)
200 gr rökt lax
½ st finhackad silverlök
1 ½ dl créme fraiche
3 msk majonnäs
1 tsk fransk senap
lite krossad rosépeppar
lite krossad svartpeppar
½ krm cayennepeppar
½ dl finhackad dill
hackad rödlök
Börja med att finhacka laxen och silverlöken.
Blanda ihop créme fraiche, majonnäs, fransk senap, kryddor och blanda ner dillen och löken.
Lägg i laxen och rör om försiktigt. Låt stå i kylen och dra åt sig smakerna ett par timmar.
Vid servering:
Smörstek det vita brödet i rikligt med smör. Lägg på laxröran på den ena skivan och garnera med citron, tomat, hackad rödlök och en dillkvist.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar