Blogg om några av livets höjdpunkter – mat och bakning! Låt dig frestas, laga och njut!
torsdag 21 mars 2013
Glasmästarsill
Denna sill gjorde alltid mina föräldrar när jag växte upp, de hade fiskaffär och gjorde denna sill i massupplaga men här är den anpassad för 4-6 pers.
4 urvattnade sillfileér eller 5-minuterssill
Lag:
1 dl ättiksprit
2 dl socker
3 dl vatten
Koka upp lagen. Låt den kallna.
Tillsätt:
½ msk senapsfrö, krossad
½ msk kryddpeppar, krossad
4 hela nejlikor
1 lagerblad, smulas
2 st röda lökar, tunnskurna
1 liten purjolök, tunnskuren
½ st morot, tunt skivad
Blanda ner alla ingredienser i den kalla lagen och lägg i sillen.
Låt stå minst ett dygn att dra åt sig smakerna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar