Ugnstemperatur 150 grader
4 person(er).
1,25 dl mjölk
1,25 dl vispgrädde
2 st stora Ägg1,25 dl vispgrädde
knappt ½ dl strösocker
1 st vaniljstång
Råsocker att strö över precis innan de skall brännas av.
Sätt ugnen på 150 grader.
Skrapa ur fröna från vaniljstångenHäll i mjölken och grädden i en kastrull. Tillsätt fröna och vaniljstången.
Koka upp och låt det svalna. Ta bort vaniljstången.
Knäck ner äggen. Tillsätt sockret och vispa snabbt ihop till en jämn smet. Häll smeten i formarna.
Ställ formarna i en långpanna med hett vatten (vattenbad). Grädda i nedre delen av ugnen tills smeten har stelnat.
Räkna med 25-30 minuter om du tar små portionsformar. Man kan kolla med ugnstermometer, de är klara vid 85 grader.
Låt kallna.
Vid serveringen, strö över ett lager med råsocker på varje.
Bränn av med en brännare eller placera dem högt upp i ugnen, under grillen.
Servera gärna med hallonsorbet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar