torsdag 5 april 2012

Lax med västerbottentäcke på en bädd av sparris


En lättlagad och god laxrätt, som kan förberedas i god tid.




Ugnstemperatur: 200 grader
4 person(er).

4 bitar färsk laxfilé, utan skinn
Sparris, fryst (200 gr)
200 gr philadelphiaost
2 ½ dl västerbottenost, riven
1 msk dill
3 msk citron
salt och vitpeppar
4 tomater, halverade

Börja med att smörja en ugnsfast form. Lägg den frysta sparrisen i botten och lägg laxfiléerna över. 
Pressa citron över laxen och salta och peppra.
Blanda ihop philadelphiaost med den rivna västerbottenosten och den finhackade dillen.
Fördela ostfyllningen över laxbitarna. Lägg de halverade tomaterna vid sidan om laxen.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills temperaturen är 55 grader i laxen.
Servera med pressad potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar