Den passar bra nu i påsktider. Här har jag använt löjrom men det går lika bra med stenbitsrom.
Servera den gärna på buffébordet tillsammans med lite sill och lax.
Botten:
250 gr kavring
50 gr smör, smält
Hacka kavringen i en matberedare och tillsätt det smälta smöret.
Platta ur kavringsmassan i en pajform med avtagbar botten.
Fyllning:
500 gr rökt lax, strimlad
2 hårdkokta hackade ägg
2 avokado, hackade
1 dl finhackad dill
30 gr stenbitsrom, röd
2 dl créme fraiche
3 msk majonnäs
1 liten finhackad rödlök
1 msk citronsaft
smaka av med salt och peppar
Blanda fyllningen och bred den över kavringsbotten.
Låt stå att mogna minst 4 - 5 timmar i kyl.
Garnera med dillkvistar och 20 gr stenbitsrom samt halva citronskivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar