En pasta med en härlig sås, gjord av västerbottenost, färskost, mozzarella, créme fraiche och grädde.
Här serverad med broccoli och toppad med kallrökt lax i bitar.
4 person(er).
400 gram tagliatelle, spagetti eller penne
1 stånd broccoli
300 gr rökt lax
Koka pastan, koktid beroende på vilken sort det är. Lägg i broccolibuketterna
och låt dem koka med de sista 5- 6 minuterna.
Sås:
3 dl créme fraiche
1 dl grädde
100 gr färskost med gräslöksmak eller annan kryddsmak
1 dl mozzarella, riven
1 dl västerbottenost, riven
½ tsk chiliflakes
½ tsk timjan, torkad
½ tsk basilika, torkad
salt och peppar
Koka upp créme fraiche och grädde. Lägg i färskost, mozzarella och riven västerbottenost.
Krydda med chiliflakes, timjan och basilika. Låt koka ihop ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda runt såsen i den varma och kokta pastan/broccolin och lägg på laxbitarna.
Strö riven parmesan över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar