Detta recept har jag fått av min svägerska Marianne för tjugo år sedan.
Hittade receptet av en slump i hyllan. Den skall serveras riktigt kall.
Pajbotten:
125 gr smör
2 ½ dl mjöl
3 msk socker
2 msk vatten
Rör ihop allt till pajdegen.
Tryck ut degen i en smord pajform.
Förgrädda pajen i 10 minuter i 225 grader.
Fyllning:
4 ägg
1 dl socker
2 dl sirap
100 gr blockchoklad
1 ½ dl hasselnötter
Vispa äggen och tillsätt socker, sirap, krossad blockchoklad och hackade nötter.
Sänk värmen i ugnen till 200 grader.
Häll fyllningen över den förgräddade pajbottnen och grädda ytterligare 25 - 30 minuter.
Serveras kall.
Åh detta måste va sirapspaketsreceptet!!! Vi skrev aldrig upp det när vi slängde paketet, på det nya fanns det inte kvar. Om jag minns rätt är denna jäätego men mäktig :) Anna
SvaraRaderaJa, den är mäktig. Räcker till många!!! Tack för trevligt inlägg!
SvaraRadera