måndag 19 december 2011

Lax med vitt täcke

En lättlagad laxrätt som passar de flesta. Man bestämmer själv styrkan på såsen, allt beroende av hur mycket pepparrot man vill ha i. Själv tycker jag 1 msk pepparrot är lagom.




4 pers.
Ugnstemperatur 200 grader

600 gr laxfilé, utan skinn
1 dl grädde
1 dl créme fraiche
2 dl turkisk yoghurt
1 msk pepparrot, riven
1 msk fransk senap
salt och peppar
citron, pressad
dill
2 dl ost, riven

Lägg laxen i smord ugnsfast form.
Salta och peppra och pressa lite citron över.
Blanda ihop grädde, créme fraiche och turkisk yoghurt i en skål.
Tillsätt pepparrot, fransk senap, dill, salt och peppar.
Häll såsen över fisken.
Strö över osten.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 56 grader.
Servera med pressad potatis eller med ris och en god grönsakssallad.


-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar