I denna rätt tillför zucchinin att laxen blir saftig och god. Servera med ris eller med pressad potatis.
För 4 pers.
Ugnstemperatur 200 grader.
4 st. laxbitar ca 600 gr laxfilé
2/3 zucchini
1 gul lök
1 dl créme fraiche eller matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
2 tsk timjan
1 dl torkade tomater i olja
salt och peppar
Dill hackad
ev. coctailtomater i halvor
Smörj en ugnfast form och lägg i laxen.
Grovriv zuccini och krama ur vätskan med händerna.
Hacka den gula löken fint.
Fräs zuccinin i en stekpanna ihop med löken ca 3 minuter.
Tillsätt creme fraiche eller yoghurt, timjan, soltorkade tomater, lite dill samt salt och peppar i grönsaksblandningen.
Fördela röran över laxen och lägg gärna på lite färska halva coctailtomater. Strö lite dill över.
Grädda i 200 grader ca 15 minuter eller tills innertemperaturen på laxen är 55 grader.
Servera med pressad potatis eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar