onsdag 10 juni 2015

Fläskytterfilé i form

Denna gången gjorde jag det med två fläskytterfiléer i samma form i ugnen. Köttet blir härligt mört och såsen jättegod.
Lättlagat och räcker till många.





Ugnstemperatur 175 grader
Totaltid ca 1 timme och 20 minuter

1 kg fläskytterfilé
3 dl grädde
1 dl lingonsylt
2 msk kinesisk soja
2 st buljongtärningar (kött)
1 tsk torkad timjan eller färsk timjan (då brukar jag lägga den i en kryddbehållare)
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk salt

Lägg den putsade filén i en avlång sockerkaksform eller annan form med hög kant.
Blanda ihop grädde, lingonsylt, soja, buljongtärningar, peppar och salt.
Slå blandningen över filén och ställ in i ugnen.
Ös köttet efter 30 minuter och efter 30 minuter ös igen. Låt stå i ugnen ytterligare 20 minuter.
När köttet är klart, ta upp och låt vila i folie.
Lägg över såsen i en kastrull och koka ihop den på svag värme. Späd med lite grädde och tillsätt maizena för tjockare sås.

Servera med pressad potatis eller med klyftpotatis och gärna med smörgåsgurka, syltlök, rårörda lingon och en sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar