Finns det något svenskare och godare än en paj med vinbär och olika slags bär.
I denna paj är det hallon, vita vinbär, röda vinbär och svarta vinbär. Men man kan blanda vilka bär du vill.Och den är så otroligt lättbakad också!
Ugnstemperatur 200 grader
Knäckbottnen
1,5 dl havregryn
1,5 dl mjöl
3 msk socker
100 g smör, smält
1,5 msk vatten
½ tsk vaniljsocker
Smält smöret och ställ det åt sidan. Blanda ihop allt direkt i kastrullen.
Platta ut degen i en smord pajform, nagga noga.
Grädda i 200º i 15 min i mitten av ugnen.
Låt bottnen kallna.
Fyllningen
5-6 dl vinbär, vita, röda eller svarta, eller vilka bär du tycker passar.
5-6 dl vinbär, vita, röda eller svarta, eller vilka bär du tycker passar.
1,5 dl svartvinbärsgelé + 2 msk vatten blandas
När bottnen kallnat lägg i bären. Blanda gelén med vattnet.
Fördela gelén över de färska bären.
Ställ kallt och servera med vispad creme fraiche (blanda gärna i 1 tsk vaniljsocker).
Servera kall och njut!
När bottnen kallnat lägg i bären. Blanda gelén med vattnet.
Fördela gelén över de färska bären.
Ställ kallt och servera med vispad creme fraiche (blanda gärna i 1 tsk vaniljsocker).
Servera kall och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar