lördag 22 juli 2023

Bästa köttfärssåsen

Den blir fyllig och smakrik. Det skall inte vara någon gul lök i den. Allt (sidfläsk, champinjonerna, vitlöken och moroten) skall vara finhackat, då blir den som godast.





500 g nötfärs 

100 g rökt sidfläsk 

100 g champinjoner

4 vitlöksklyftor 

1 morot

2 msk smör till stekning

2 msk olivolja 

1 dl tomatpuré 

1 dl vitt vin

400 g krossade tomater 

Salt och peppar


Finhacka sidfläsk, champinjoner och vitlöken. Skala och tärna moroten.

Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna och lägg sedan över den i en stekgryta. Häll olja i stekpannan och bryn sidfläsket, champinjonerna, vitlöken och morotstärningarna. Tillsätt tomatpurén och rör om ordentligt.

Lägg över röran i stekgryta och häll i vinet och de krossade tomaterna.

Smaka av med salt och peppar. Låt grytan koka på svag värme, ca 40 minuter. Blir den för torr tillsätt lite mer vitt vin.

Koka spagettin. Blanda spagettin med såsen, servera direkt med riven parmesanost.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar