Det bästa är att man kan göra den i god tid.
Tårtan blir jättegod med alla sina lager.
12 st digestivekex, smulade
Vid servering, 2 liter jordgubbar.
Fyllning 1:
2 st kesella med vaniljsmak, 500 gr.
3 dl grädde
1 dl jordgubbssylt, lite värmd
Vispa grädden och blanda den med avsvalnad jordgubbssylt.
Fyllning 3:
3 dl grädde
3 msk citron
rivet skal av citron
Vispa grädden och blanda den med citronsaft och det yttersta fina skalet på citronen.
1 dl jordgubbssylt
Börja med att smula digestivekexen och fördela dem i en form med löstagbar kant.
Fördela fyllning 1 över kexen.
Fördela fyllning 2 över kesellan.
Låt stå kallt en stund.
Efter det stelnat lite, fördela fyllning 3 över fyllning 2.
Klicka på 1 dl jordgubbssylt överst på tårtan.
Ställ in tårtan i frysen med lite folie över.
Vid servering: skiva 2 liter jordgubbar över den frysta tårtan och låt stå framme ca 30 minuter innan
servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar