fredag 1 juli 2016

Jordgubbstårta

Detta är en tårta som serveras lite halvtinad med färska jordgubbar. Man fryser den och sedan tar man fram den ca 30 minuter innan den skall serveras och garnerar med färska jordgubbar.
Det bästa är att man kan göra den i god tid.
Tårtan blir jättegod med alla sina lager.





12 st digestivekex, smulade

Vid servering, 2 liter jordgubbar.

Fyllning 1:
2 st kesella med vaniljsmak, 500 gr.

Fyllning 2:
3 dl grädde
1 dl jordgubbssylt, lite värmd

Vispa grädden och blanda den med avsvalnad jordgubbssylt.

Fyllning 3:
3 dl grädde
3 msk citron
rivet skal av citron

Vispa grädden och blanda den med citronsaft och det yttersta fina skalet på citronen.

1 dl jordgubbssylt

Börja med att smula digestivekexen och fördela dem i en form med löstagbar kant.

Fördela fyllning 1 över kexen.
Fördela fyllning 2 över kesellan.
Låt stå kallt en stund.

Efter det stelnat lite, fördela fyllning 3 över fyllning 2.
Klicka på 1 dl jordgubbssylt överst på tårtan.

Ställ in tårtan i frysen med lite folie över.

Vid servering: skiva 2 liter jordgubbar över den frysta tårtan och låt stå framme ca 30 minuter innan
servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar