En saftig kaka som får en härlig smak av de smörstekta rabarberna och kardemumman. Här har jag lagt på lite choklad och strött över lite kokos.
Sätt ugnen på 175 grader.
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker, gärna hemgjord
1 tsk malen kardemumma
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl filmjölk eller yoghurt
125 gr smält smör
2 stjälkar rabarber, ca 450 gr
50 gr smör
0,5 dl socker
2 krm malen kanel
Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.
Skala och skiva rabarbern.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda i vaniljsocker, kardemumma, bakpulver och vetemjöl.
Blanda till en jämn smet och tillsätt filmjölken och det varma smöret.
Häll smeten i formen.
Stek rabarberbitarna mjuka i smör med sockret och kanelen i en stekpanna..
Klicka ut rabarberbitarna och spadet över smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter i 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar