En härlig paj med sött skal och frisk och syrlig fyllning. Perfekt att servera med creme fraiche eller med yoghurt. Låt pajen kallna och låt den gärna stå en dag i kylen innan du äter den.
Ugnstemperatur 200 grader
Pajskal:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
175 gr smält smör
Blanda ihop ingredienserna till skalet och tryck ut degen i en pajform.
Låt stå kallt under tiden du gör fyllningen.
Fyllning:
3 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ dl vispgrädde
2 ekologiska citroner, både saft och rivet skal
eller 3 st lime, både saft och rivet skal.
Blanda ihop fyllningen och häll den i pajformen.
Ta det försiktigt när du ställer in den i ugnen.
Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 30 minuter i 200 grader.
O.B.S. Lägg på ett bakplåtspapper de sista 10 minuterna på pajen.
Servera kall med creme fraiche eller yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar