måndag 26 oktober 2015

Äpplekaka med kanel.

En väldigt lättlagad kaka där smeten rörs ihop för hand. Det blir en riktigt fin kaka att bjuda på, kanske inte så vacker men så otroligt god. Skär den i lagom bitar och njut.

Jag brukar använda en form, som är 20 x 35 cm, men dubblar du receptet går den jättebra att göra i långpanna.


Ugnstemperatur 200 grader

Pajdeg:
200 gr smör, smält
1 ½ dl havregryn
2 ½ dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 knivsudd salt
1 tsk vaniljsocker

3 - 4 äpplen, skalade, uttagna och skivade.

Fyllning:
1,5 msk potatismjöl
2 tsk kanel
½ dl socker

5 msk vatten

Grädda i 200 grader.

Smält smöret och blanda ihop allt till smeten i en bunke för hand.
Fördela smeten i formen så den fyller hela botten i ett jämnt lager.
Lägg på äppleskivorna över smeten i rader.
Blanda ihop fyllningen och strö den jämnt över kakan.
Kakan sätts i ugnen, efter 10 minuter slås 5 msk vatten över kakan.
Grädda ytterligare 15 minuter. 
När den svalnat skär upp den i bitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar