tisdag 21 juli 2015

Tomatsås, gjord på grillen

Ett bra sätt att få en god och lättgjord sås till det grillade köttet, är att göra såsen på grillen. Då är det bara att öppna paketet och hälla ut såsen. Här kan man använda olika slags gröna kryddor och om man vill "hetta" till såsen hackar man i lite chili.





Så här gör man:

4 st stora tomater, ca 700 gr
1 stor röd lök
3 st vitlöksklyftor
Timjan, färsk eller torkad
Basilika, färsk eller torkad
2 msk balsamvinäger eller sherryvinäger
Ev. 2 msk vitt eller rött vin
Socker, en nypa
Salt
Svartpeppar
olja

Hacka tomater och all lök i mindre bitar. Lägg allt på ett smort stort folieark.
Krydda med timjan, basilika, socker, salt och peppar. Häll på balsamvinäger och ev. vin.
Vik ihop allt till ett slutet paket. Grilla på låg värme, en bit från glöden eller lågan, ca 15 minuter. Servera till grillat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar