lördag 11 juli 2015

Grillad Sockerkaka med färska bär

Grillad sockerkaka får en härlig nötig smak från smöret som är penslar på dem.
I dessa nybakade kakor har jag stoppat ner klyftad persika och halverade jordgubbar. För att frukten inte skall lägga sig i botten i formen, brukar jag vända dem i lite mjöl.
Servera de grillade sockerkaksbitarna med grädde eller glass och gärna med färska bär.




(För fyra personer)
Så här gör du:
4 st Sockerkaksskivor
25 gr Smör

Smält smöret och pensla sockerkaksskivorna på alla sidor.
Grilla ca 1 minut på varje sida i hög temperatur. Vänd gärna flera gånger.
Servera med glass/grädde och färska bär.

1 st Sockerkaka:
50 gr smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

För att höja smaken kan man istället för ströbröd, bröa formen med mandelmjöl.

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa formen.
Smält smöret och lägg i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt smör/mjölkblandningen.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i smeten.
Häll smeten i formen.
Här kan man sticka ner lite bär eller frukt, som man vänt i mjöl.

Grädda i nedre delen i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna i formen lite innan du stjälper upp den.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar