fredag 10 juli 2015

Ugnsbakade nektariner och jordgubbar i vitt vin

Nektariner, jordgubbar och vitt vin tillsammans är en oslagbar kombination. Jordgubbarna blir intensiva i smaken och nektarinerna blir härligt smakfulla.
Man byta ut jordgubbarna mot hallon om man vill.



Ugnstemperatur 175 grader

4 st nektariner, mogna
250 gr jordgubbar
3 msk socker eller brun farin
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vitt vin
Smör

Smörj en rätt rymlig ugnsfast form med smör.
Dela nektarinerna i halvor och ta bort kärnan.
Dela de största jordgubbarna i halvor.
Lägg nektarinhalvorna i formen och lägg i jordgubbarna.
Strö över socker och vaniljsocker.
Häll på det vita vinet.
Ugnsbaka det hela ca 35 minuter i 175 grader.
Servera desserten ljummen med glass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar