söndag 15 december 2013

Röd sill


En god sill som man gör med matjessill. Den får en härlig smak av krossad tomat och sherry.
Man kan hoppa över sherryn men den tillför det lilla "extra" i smaken.




6  matjesfileér
3 msk hackad röd lök
2 msk hackad dill

Lag:
2 msk ättikssprit (12%)
2 msk matolja
3/4 dl socker
1 dl krossade tomater (från burk)
½ dl vatten
tabasco, några droppar
6 krossade kryddpepparkorn
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 lagerblad
2 msk sherry

Låt filéerna rinna av väl i sil.
Skär filéerna i ca 2-3 cm bitar på snedden och varva dem med hackad lök och dill i en skål eller burk.
Blanda ättikssprit, olja, socker, krossade tomater, tabasco, vatten, sherry och kryddor. Rör tills sockret löst sig.
Häll lagen över sillen och låt stå kallt minst ett dygn i kylskåp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar