En god sill som man gör med matjessill. Den får en härlig smak av krossad tomat och sherry.
Man kan hoppa över sherryn men den tillför det lilla "extra" i smaken.
3 msk hackad röd lök
2 msk hackad dill
Lag:
2 msk ättikssprit (12%)
2 msk matolja
3/4 dl socker
1 dl krossade tomater (från burk)
½ dl vatten
tabasco, några droppar
6 krossade kryddpepparkorn
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 lagerblad
2 msk sherry
Låt filéerna rinna av väl i sil.
Skär filéerna i ca 2-3 cm bitar på snedden och varva dem med hackad lök och dill i en skål eller burk.
Blanda ättikssprit, olja, socker, krossade tomater, tabasco, vatten, sherry och kryddor. Rör tills sockret löst sig.
Häll lagen över sillen och låt stå kallt minst ett dygn i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar