1 ½ dl rostade blandade frön och kärnor
t ex pinjenötter. solrosfrön och pumpakärnor
½ granatäpple, bara kärnorna
parmesanost, hyvlad
dillkvistar
citron, att garnera med
Dillolja:
1 dl finhackad dill
1 ½ dl kallpressad rapsolja
flingsalt med örter, t ex Maldon Provence eller Venezia
eller örtsalt
svartpeppar, finkrossad
Kör dill och rappsolja i en mixer till den är slät. Smaka av med flingsalt, örter och svartpeppar.
Rosta nötter och kärnor (ej granatäpplekärnorna) i en torr stekpanna.
Se upp så det inte bränns. Låt kallna.
Servering:
Lägg laxskivorna på ett fint fat.
Strö över nöt/fröblandningen.
Hyvla rikligt med parmesanost över.
Droppa över dillolja.
Strö över granatäpplekärnorna och garnera med lite dillkvistar och skivor av citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar