I den här rätten använder jag benfria kotletter, men det går lika bra med kotletter med ben.
Det går att förbereda allt och bara ställa in formen i ugnen när den skall serveras.
4 person(er)
Ugnstemperatur 200 grader
4 - 6 st kotletter
salt och peppar
smör
½ stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
½ tsk paprikapulver
3 dl cremé fraiche
2 dl vatten
1 msk köttbuljong
Worchestersås, några droppar
1 tsk HP-sås
1 msk tomatpuré
2 st bananer
Börja med att steka kotletterna i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp dem.
Stek löken i pannan i lite smör och tillsätt curry och paprika, lägg i cremé fraiche, vattten, buljong, worchestersås, HP-sås, pressad vitlök och tomatpuré. Låt koka ihop ett par minuter.
Smörj en ugnfast form.
Skiva bananerna och lägg dem i botten på formen, lägg på kotletterna och häll över såsen.
Gratinera i ugnen ca 10 minuter i 200 grader.
Servera med ris och jordnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar