fredag 19 april 2013

Hallonpannacotta under skogsbärskaramell med chokladdröm


Ett glas fyllt med skogsbärens smaker och dofter. Den här desserten går bra att förbereda men vänta med att hälla på karamellen strax före servering.




4 person(er)

Pannacotta:
1 ½ gelatinblad
½ vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
½ tsk rivet citronskal
1 dl hallonpuré (150 gr frysta tinade hallon blir ca 1 dl puré)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Skär ett snitt i vaniljstången och ta ut fröna och lägg allt i en kastrull med grädde, socker och citronskal. Lägg i den utgröpta vaniljstången.
Låt blandningen precis koka upp, ställ åt sidan att svalna.

När det svalnat, lägg i hallonpurén, vispa i de blötlagda gelatinbladen och blanda ihop.
Ta upp vanlijstången. och häll upp pannacottan i glas och ställ kallt i minst 2 timmar.

Skogsbärskaramell:
2 msk strösocker
0,75 dl vatten
75 hallon
75 gr björnbär
½ msk rivet citronskal
½ vaniljstång

Blanda socker, vatten, hallon, citronskal och björnbär i en kastrull. Skär ett snitt i vaniljstången och ta ut fröna och lägg allt i kastrullen. Låt koka 5 minuter. Sila och låt kallna.

Servering:
Fördela skogsbärskaramellen ovanpå den stelnade pannacottan, servera med en chokladdröm.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar