måndag 8 april 2013

Het köttcurry

Denna rätt har en lagom hetta och en härlig smak av curry. En riktigt bra bjudrätt eftersom man kan göra den i förväg och bara värma på grytan när gästerna kommer. Passar perfekt när man har tittat på valborgselden och behöver lite värme.







För 12 -14 person(er)

8 gula lökar
smör
2 ½ msk curry
2 tsk paprikakrydda
1 kg nötfärs
2  tsk salt
3 burkar krossade tomater
2 dl chilisås, Heinz
½ tsk nymald svartpeppar
3 lagerblad
6 dl filmjölk
6 st paprikor i valfri färg
2 st grillade kycklingar

Tillbehör:
Ris
skivade bananer
jordnötter

Så här gör du:
Hacka 8 st gula lökar grovt, bryn dem i smör med 2 ½ msk curry och 2 tsk paprikakrydda.
Lägg all lök i en stor gryta.
Bryn 1 kg nötfärs. Låt det bli små "köttbitar" av den. Lägg över allt i grytan.
Strö över 2 tsk salt.
Tillsätt 3 burkar med krossade tomater, 2 dl chilisås, nymald svartpeppar,
3 st lagerblad och 3 dl filmjölk.
Koka grytan 30 minuter.
Skär under tiden 6 st paprikor i bitar och låt dem koka med de sista 10 minuterna.
Bena ur och skär de grillade kycklingarna i bitar. Lägg ner dem i grytan,
tillsätt 3 dl filmjölk och låt allt koka upp.

Servera rätten het med matris, skivade bananer, en skål jordnötter och ett gott bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar