söndag 30 december 2012

Tortillabröd med vete

Att baka sina egna tortillabröd blir osannolikt gott, de slår alla köpta bröd med hästlängder. 
Vi gillar chili, så det fick bli lite hetta och mustiga smaker i färsen med egenblandad tacokrydda.
Tortillabröden passar också alldeles utmärkt att använda som mjuka tunnbröd och fylla med någon god fyllning.


 
 

8 st

7 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
25 gr smör, i små bitar
3 dl varmt vatten

Blanda ner mjöl, bakpulver och salt i matberedarens bunke. Lägg i smöret i små bitar och tillsätt det varma vattnet.
Knåda degen tills den ser fin och blank ut.
Låt degen vila 20 minuter under fuktig handduk.
Ta upp degen och dela den i 8 bitar. Rulla ut till bollar och kavla ut varje boll till tunna bröd, ca 20 cm i diameter.
Låt dem vila 10 minuter under fuktig handduk.
Stek dem i torr stekpanna på medelvärme ca 30 - 40 sek på varje sida.
Lägg dem på galler med handduk över.
Servera genast med tacofärs eller någon annan god fyllning.

Du kan göra dem i förväg och värma dem i ugnen i 100 grader strax innan servering.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar