onsdag 12 december 2012

Sejrygg med squash och tomat


Sej är en hård fisk, därför passar den utmärkt att laga tillsammans med squash och tomat.
Grönsakerna gör att fisken blir mjuk och fin. Oftast gör jag den med bara squash och tomat men denna gången fick det bli lite paprika och broccoli i den också.






Ugnstemperatur 200 grader
4 person(er)

4 st sejryggfileér
8 st tomater
2 st squash
1 gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
½ dl vatten
1 msk tomatpuré
pressad citron
2 tsk timjan
salt och peppar

Börja med att skiva tomater, squash och lök i skivor. 
Smörj en form och blanda ner grönsakerna. Pressa vitlöken och rör ner den.
Salta och peppra och krydda med timjan.
Blanda tomatpurén med vattnet och häll det över grönsakerna.
Pressa citron över fisken och salta och peppra den.
Stick ner fisken mellan grönsakerna och strö lite riven ost över.
Grädda i 200 grader ca 20 - 25 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar