söndag 25 november 2012

Torskrygg med senapssås i ugn med vit sparris och tomat


Nu för tiden finns det en massa olika slags smaksättningar på fransk senap. En av mina favoriter är Maille "Provencale". Finns bla att köpa på Coop Forum.
Annars kan man ersätta den med vanlig fransk senap och smaksätta den med lite rosépeppar.
I denna härliga och smakrika fiskrätt använder jag "Provencale"senapen.
För att såsen skall bli fylligare är det bäst att koka upp den först med lite vetemjöl, se recept.







För 4 person(er).
Ugnstemperatur 200 grader.


4 st torskryggfileér
6 st tomater
1 pkt fryst vit sparris (200 g)
Basilika, 10 blad
Timjan, ½ tsk torkad
3 dl grädde
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 tsk fransk senap, helst Provencale
½ st fiskbuljong
½ st citron
salt och peppar

Skiva tomaterna. Smörj en ugnfast form och lägg i tomatskivorna och den vita sparrisen.
Strö över timjan och basilika.
Stoppa ner fiskfilén, pressa lite citron över fisken och salta och peppra.

Sås:
Smält smöret i en kastrull och lägg i vetemjölet. Häll i lite av grädden under vispning så att mjölet reder sig. Häll i resten av grädden och låt allt koka upp. Lägg i senapen, fiskbuljongen och smaka av med salt och peppar.

Tillagning:
Häll såsen över fisken och grädda i 200 grader, ca 15 minuter för färsk fisk eller 30 minuter för fryst fisk. Servera med pressad potatis eller med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar