tisdag 16 oktober 2012

Torskrygg med tomat- och senapsgrädde med stekt zucchini

Torskrygg är riktig festmat och är både lättlagad och god. Här serverad med pressad potatis och vitlökstekt zucchini.





Ugnstemperatur 200 grader
För fyra peson(er)

4 st torskrygg
2 st röda lökar, stora
smör
4 tomater i skivor
½ st citron, saften
salt och peppar
2 ½ dl vispgrädde
2 msk fransk senap

Skala och skiva löken, stek den på medelstark värme i lite smör tills den mjuknar utan att ta färg.
Lägg den stekta löken i botten på en smörjd form, skiva tomaterna och lägg dem ovanpå.
Lägg på fisken och pressa lite citron över och salta och peppra.
Blanda grädden med senapen och häll den över fisken.
Grädda i 200 grader ca 15 - 20 minuter. Servera med stekt zucchini, pressad potatis eller ris.

Stekt zucchini
2 st zucchini
Olivolja att steka i
2 vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar
½ st citronsaft

Skär zucchinin i tunna skivor med hjälp av osthyveln.
Stek skivorna snabbt i olivolja och pressa vitlöken över zucchinin.
Salta och peppra och pressa lite citron över.
Servera som tillbehör till fisken.

2 kommentarer:

  1. Suveränt, funkar även med stark&söt senap

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man kan ta den senapen man gillar bäst.

      Radera