fredag 26 oktober 2012

Manitobafrallor


Till dessa frallor har jag använt det nya mjölet Manitoba Cream som gör brödet högt, saftigt och luftigt.
Förklaringen är Manitoba Creams höga proteinhalt och kvalitet på protein, som gör att degen binder mer vätska än vanligt mjöl och därmed ger brödet sin önskvärda volym.
Namnet är troligen indianska och betyder ”ande”.
När man använder Manitoba creammjöl måste man arbeta degen längre än vanligt.





50 gr jäst
6 dl vatten
4 msk olivolja
8 dl Manitoba Cream
4 - 5 dl Dinkelmjöl, ekologiskt
2 msk brödsirap
1 msk salt

Börja med att lösa jästeen i lite kallt vatten. Tillsätt resten av vattnet och olivoljan.
Tillsätt Manitoba creammjölet och låt degen arbeta en lång stund i assistenten.
Tillsätt resten av mjölet och sirap och låt degen arbeta till en glansig och smidig deg, ca 10 - 12 minuter.
Känn med fingret att det är stuns i degen.
Lägg i saltet och låt arbeta 3 minuter till.
Låt jäsa ca 1 timme.
Dela degen i 16 bitar och rulla dem till frallor.
Låt jäsa ca 40 minuter.
Pensla med vispat ägg och strö över solroskärnor eller sesamfrön..
Grädda i 225 grader ca 15 minuter.
Låt kallna under bakduk.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar