Denna förrätt kan förberedas i god tid. Om man vill kan man lägga lite ruccolapesto i varje laxskiva och rulla ihop den och servera laxskivan med en klick äppeltzatziki på varje tallrik.
Jag tycker det är godare och trevligare att servera i olika skålar, då kan man ta hur mycket man vill av varje sås till laxen.
Om man vill variera sig när det gäller äppeltzaztikin, så blandar man ner lite riven pepparrot istället för vitlök.
Till fyra person(er)
Rökt lax i skivor, ca 400 gr
Ruccolapesto:
70 gr ruccola
½ dl riven parmesan
½ dl pinjenötter eller rostade solrosfrön
1 st vitlöksklyfta, pressad
½ dl olivolja
1 tsk citronsaft
salt och malen peppar
Blanda ner allt i en mixer, kör tills fin konsistens.
Om man vill kan man lägga lite pesto i varje laxskiva och rulla ihop den,
annars lägg upp peston i en skål.
Äppeltzatziki:
1 st syrligt äpple (skalat och utan kärnhus) skivat 1 cm bitar
2,5 dl turkisk youghurt
1 vitlöksklyfta, pressad eller 1 msk riven pepparrot
salt och peppar
Blanda allt i en skål och severa till laxen och ruccolapeston.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar