tisdag 9 oktober 2012

Apelsinpaj

Denna paj är röd och gul som solen. Har man möjlighet så blanda olika apelsinsorter för färgens skull. Här har jag lagt i både blodapelsin, clemetin och navelapelsinskivor.







Ugnstemperatur 200 grader

Pajdeg:
150 gr smör
½ dl socker
1 äggula
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Rör ihop smör, socker och äggula. Arbeta ner mjölet och bakpulvret.
Tryck ut degen i en pajform och tryck upp degen ca 3 cm på kanten.
Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter.

Fyllning:
3 äggulor
1 dl socker
Det yttersta skalet (enbart det gula) och saft från 1 apelsin
1 cm tjocka skivor från 4 st olika apelsiner, skal och skinnfria

Vispa äggulor, socker och apelsinsaften i en kastrull och sjud på svag värme tills krämen tjocknar.
Den får inte koka!
Rör ner apelsinskalet.
Bred ut krämen i pajskalet. Lägg  på apelsinskivorna och grädda i 200 grader ca 15 minuter.
Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar