Jag brukar ha vaniljstång i Crème Brulee. Nu när jag provat med lakritspulver, så tycker jag att de blir mycket godare i smaken med den härliga brytningen som lakritsen ger.
Pröva själva!
Vill ni veta mer om lakrits: Kika in på Lakritsfestivalen
Ugnstemperatur 125 grader
4 person(er).
1,25 dl mjölk
1,25 dl vispgrädde
1,25 dl vispgrädde
2 st stora Ägg
knappt ½ dl strösocker
knappt ½ dl strösocker
2 krm lakritspulver från Lakritsfabriken
Råsocker, att strö över precis innan de skall brännas av.
Sätt ugnen på 125 grader.
Häll i mjölken och grädden i en kastrull.
Tillsätt lakritspulvret.
Koka upp och låt det svalna.
Knäck ner äggen.
Knäck ner äggen.
Tillsätt sockret och vispa snabbt ihop till en jämn smet. Häll smeten i formarna.
Ställ formarna i en långpanna med hett vatten (vattenbad).
Ställ formarna i en långpanna med hett vatten (vattenbad).
Grädda i nedre delen av ugnen tills smeten har stelnat. Räkna med 30-35 minuter i ugnen.
Man kan kolla med ugnstermometer, de är klara vid 85 grader.
Låt dem kallna.
Vid serveringen, strö över ett lager med råsocker på varje.
Bränn av med en brännare eller placera dem högt upp under grillen i ugnen på hög värme.
Servera gärna med hallonsorbet eller mangosorbet.
Låt dem kallna.
Vid serveringen, strö över ett lager med råsocker på varje.
Bränn av med en brännare eller placera dem högt upp under grillen i ugnen på hög värme.
Servera gärna med hallonsorbet eller mangosorbet.
Oh, härligt! Mer lakritsinspiration!
SvaraRadera