söndag 8 juli 2012

Latmanskaka med bär/rabarber

En bra latmanskaka för den som har bär/rabarber i frysen eller trädgården. Vill man göra den lite festligare, brukar jag smula över lite smuldeg.




Ugnstemperatur 200 grader

75 gr smör, smält
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljssocker
2 ½ dl vetemjöl
2 dl bär och/eller rabarberbitar

Smörj och bröa en form med avtagbar kant.
Smält smöret.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, mjöl och smör. Obs. Vispa inte!
Fördela smeten jämt i formen och lägg på bär eller rabarberbitar.

Om man vill toppa med smuldeg, blandar man 25 gr kallt smör, ½ dl mjöl och 1 tsk socker till smulig konsistens. Fördela smuldegen över kakan.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter i 200 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar