lördag 21 juli 2012

Vinbär (färska) på knäckig pajbotten

Denna knäckbottnen med färska vinbär måsta man bara göra när buskarna är fulla med härliga röda vinbär.
Servera den kall med lite cremé fraiche och njut.



Knäckbottnen

Ugnstemperatur 200 grader 

Steg 1/Knäckbottnen
1,5 dl havregryn
1,5 dl mjöl

3 msk socker
100 g smör, smält
1,5 msk vatten
½ tsk vaniljsocker

Smält smöret och ställ det åt sidan. Blanda ihop allt direkt i kastrullen. 
Platta ut degen i en smord pajform, nagga
Grädda i 200º i 15 min.
Låt bottnen kallna.

Steg 2/Fyllningen
6 – 7 dl röda vinbär
1 dl svartvinbärsgelé + 2 msk vatten blandas

När bottnen kallnat lägg i bären. Blanda gelén med vattnet.
Fördela gelén över de färska bären.

Ställ kallt och servera med creme fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar