Chokladplattorna köper jag i Danmark (smörgåspålägg), men det går bra att hyvla choklad över kakan också.
Ugnstemperatur 175 grader
50 gr smör eller margarin
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 st stjälk rabarber
2 tsk socker eller hemgjort vaniljsocker
1 tsk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
Sätt på ugnen. Smörj och bröa en form. Smält fettet och häll i mjölken, låt allt bli varmt.
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt den varma mjölken med smöret och rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i formen.
Dela rabarberstjälken i små bitar och blanda bitarna med socker, potatismjöl och vaniljsocker.
Stoppa ner bitarna försiktigt i smeten.
Grädda nederst i ugnen ca 35 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan och lägg på chokladplattor eller hyvla choklad över med hjälp av osthyveln. Chokladen får sedan smälta ner på den varma kakan.
Vad snyggt det var med chokladplattorna! Härlig kaka!
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.blogg.se/
kollade din blogg. Att lyckas att baka utan socker är beundransvärt, toppen.
Radera