måndag 11 juni 2012

Laxcheesecake med tunnbrödssegel


Detta är bra förrätt, som man kan göra i god tid och bara garnera dem när de skall serveras.
Om man vill kan man byta ut hälften av laxen till räkor.

Man gör den med ett kakmått eller sk utstickare. Lyxa till dem med lite löjrom och gör tunnbrödsegel till dem och du kommer att imponera stort på dina gäster.














Tips! Fyll utstickaren eller måttet med klippt bakpapper på sidorna. Då är det lätt att lyfta ur dem och ställa in dem i kylen. Och när man serverar tar man bort bakpapperet. Garnerar dem med sikrom, dill och sätter i ett tunnbrödssegel.


8 st

Botten:
6 skivor Kavring,
mixad med 75 gr smör

Fyllning:
200 gr Philadelphiasost
2 dl crème fraiche
2 dl hackad rökt lax eller 1 dl hackade räkor och 1 dl hackad rökt lax
½ dl silverlök, finhackad
1 msk sikrom
Pepparrot, riven, efter smak
Dill, hackad
Gräslök, hackad
Salt och peppar


Hacka laxen/räkor i små bitar, rör ihop ost och cremé fraiche, lägg i löken, sikrom,
riven pepparrot, dill och gräslök-
Rör ner de finhackade lax/räkbitarna. Ställ kallt.

Måttet bör vara ca 6 cm  i diameter. Se tips om bakplåtspapper högre upp.

Börja med att fylla måttet med kavringsfyllningen. Tryck ner den jämt.
Lägg i lax/räkröran, ta inte bort bakplåtspappret förrän du skall garnera dem.
Ställ dem kallt att stelna. Garnera och servera.

Garnering;
50 gr löjrom eller sikrom
Dill
1 st tunnbrödssegel

Tunnbrödssegel:
Ugnstemperatur 175 grader

2 st mjuka tunnbröd
2 msk smält smör
Dill
Havssalt

Skär tunnbrödet i lagom bitar (se bild), Lägg dem på ett bakplåtspapper, pensla dem på bägge sidor med smält smör och strö på lite dill och havssalt på ovansidan.
Grädda ca 10 minuter i 175 grader, tills fin färg.

Garnera med sikrom, dill och tunnbrödssegel. Servera med ruccola napperad med tomatolja eller annan god olivolja och en citronklyfta.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar