En otroligt lättbakad och jättegod kaka. Man kan variera kakan oändligt mycket genom att lägga ner smaksättning i smeten tex. mörka chokladbitar, vita chokladbitar, tranbär, hackade olika nötter. Det är bara att låta fantasin flöda.
Ugnstemperatur 175 grader.
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 - 4 msk kakao
½ tsk salt
100 gr smält smör
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl hackad mandel
Smörj och bröa en form med avtagbar kant med ströbröd eller cocos.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ihop vaniljsocker, kakao, hackad mandel, vetemjöl och salt i en bunke.
Tillsätt det smälta smöret i äggsmeten.
Blanda ner den torra blandningen i ägg/smörsmeten.
Häll i formen.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader ca 22 minuter.
Otrolig god! Kommer rekommendera för mina kompisar! Ha det bra
SvaraRadera