Ett gammalt recept på "Kärleksmums" som verkligen blir goda.
Ofta står det att kärleksmums skall bakas i långpanna, men allra bäst och saftigast blir dom om man använder en mindre form, som är 30x 40 cm och som har ca 5 cm höga kanter.
Ugnstemperatur 175 grader
Smeten:
150 gr smält smör
1,5 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smörj formen.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Ställ detta åt sidan.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda ihop alla torra ingredienser i bunke och tillsätt det i äggblandningen.
Rör sist ner smör- och mjölkblandningen.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 175 grader i ca 20 -25 minuter.
Låt kakan svalna innan du glaserar den.
Glasyr:
75 gr smält smör
1,5 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
2 dl kokos
Smält smöret och blanda ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred sedan glasyren över kakan och strö rikligt med kokos över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar