Denna sockerkakan är ett gammalt recept i familjen. Hemligeten att den blir så saftig och god är potatismjölet. Kakan blir ännu godare om den får stå och dra till sig en dag. Här garnerad med vit choklad och nonstop.
Ugnstemperatur 180 grader
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl vatten
100 gram smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl potatismjöl
3 tsk vaniljsocker
Börja med att smörja och bröa en sockerkaksform.
Vispa ägget med sockret tills det är pösigt och vitt.
Koka upp smöret med mjölken.
Tillsätt smörblandningen i smeten.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda ner det torra i smeten.
Grädda i 180 grader i 25 - 30 minuter. Känn med sticka att den inte är kladdig i mitten.
Låt stå en stund innan du tar ut den ur formen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar