En mustig och god gryta med tjocka revben. Smaken kommer från skånsk senap och timjan. Äpplet som får koka med ger en härlig friskhet.
4- 6 person(er)
1,5 kg revben, tjocka
2 gula lökar, ca 250 gr
1 st morot
5 msk skånsk senap
7 dl vatten
3 msk oxfond
1 msk brynt schalottenlöksfond
2 msk soja, gärna Kikkoman
1 tsk worcestersås
1 msk HP-sås
2 msk balsamvinäger
5 msk skånsk senap
7 dl vatten
3 msk oxfond
1 msk brynt schalottenlöksfond
2 msk soja, gärna Kikkoman
1 tsk worcestersås
1 msk HP-sås
2 msk balsamvinäger
2 st lagerblad
2 tsk timjan, torkad
Krossad svartpeppar
1 äpple, klyftad utan skal och kärnhus
2 tsk timjan, torkad
Krossad svartpeppar
1 äpple, klyftad utan skal och kärnhus
Smaka av med salt
2 msk maizenamjöl
Börja med att skära revbenet i bitar.
Bred på rikligt med skånsk senap på alla sidor.
Dela löken och äpplet i klyftor. Skär moroten i bitar.
Stek revbenen i stekpanna tills fin färg. Lägg över dem i en gryta.
Stek löken och moroten i pannan tills den mjuknat lite och lägg över den i grytan.
Häll över 6-7 dl vatten (det skall täcka köttet) och lägg i all fond, sojan, worcestersås, HP-sås och balsamvinäger.
Krydda med lagerblad, timjan och krossad svartpeppar.
Börja med att skära revbenet i bitar.
Bred på rikligt med skånsk senap på alla sidor.
Dela löken och äpplet i klyftor. Skär moroten i bitar.
Stek revbenen i stekpanna tills fin färg. Lägg över dem i en gryta.
Stek löken och moroten i pannan tills den mjuknat lite och lägg över den i grytan.
Häll över 6-7 dl vatten (det skall täcka köttet) och lägg i all fond, sojan, worcestersås, HP-sås och balsamvinäger.
Krydda med lagerblad, timjan och krossad svartpeppar.
Lägg ner äppelklyftorna.
Låt koka på låg värme ca 1 timme. Benen på revbenen skall lossa lätt. Annars koka lite längre tid.
Red såsen med maizenamjöl. Smaka av med salt och peppar.
Servera med inlagd gurka, äpplemos och kokt potatis.
Red såsen med maizenamjöl. Smaka av med salt och peppar.
Servera med inlagd gurka, äpplemos och kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar