En lättlagad laxsoppa med lite heta smaker slinker alltid ner. Perfekt att laga med fryst laxfilé.
För två personer
200 gr laxfilé
200 g potatis
1 st morot
1gul lök
1 bit purjolök, ca 10 cm
2 st vitlöksklyftor
1 msk currypasta, röd
1 tsk chilipulver
1/2 tsk ingefära eller färsk riven ingefära
1 burk kokosmjölk, 400 ml
2 dl vatten
1 dl matgrädde
1 st fiskbuljongtärning
Persilja, hackad
Koriander, hackad eller färsk (detta kan uteslutas om man inte gillar koriander)
Saft från halv citron
Svartpeppar och salt
Skala och hacka all lök i små bitar. Skala potatis och morot och skär i små bitar.
Stek allt tillsammans med currypastan och chilipulver.
Häll i kokosmjölk, vatten, matgrädde och buljongtärning.
Låt koka ihop tills potatis och morot är mjuka. Är den för tjock tillsätt lite vatten eller grädde. Tillsätt persilja, koriander och ingefära.
Skär laxen i tärningar. Lägg ner laxtärningarna i soppan och koka försiktigt ca 4-5 minuter. Pressa i citronsaften och smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med ett gott bröd att doppa i den goda soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar