24 st
150 g smör (smält)
3 dl mjölk
50 g jäst
2 ägg
2 km salt
2 – 3 msk socker
13 dl mjöl
1 ägg att pensla med
Smält smöret och tillsätt mjölken. Häll väskan över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av ingredienserna och låt degen jäsa 30 min.
Dela degen i 2 halvor. Kavla ut halvan till en rundel, dela i tårtbitar. Fyll med önskad fyllning.
Rulla ihop till giffel från kanten, se till att spetsen kommer på undersidan.
Jäs ytterligare 30 min. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda ca 10 min i 225 grader.
Jäs ytterligare 30 min. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda ca 10 min i 225 grader.
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera