fredag 10 juli 2020

Chorizo och tomatgryta

Nu när de fina tomaterna kommer i sommar så passar det utmärkt att laga en härlig gryta med chorizokorv och tomater. Doftar underbart gott från alla kryddor!



2 person(er)
Ugnstemperatur 225 grader

6 st. stora tomater, räkna med minst 2-3 tomater/person
3 st. chorizokorvar, typ tjock grillkorv
Salt och peppar
Färska kryddor, basilika, rosmarin, timjan, persilja, mynta, dragon. Blanda de kryddor du har i trädgården eller tag torkade kryddor.

Sätt ugnen på 225 grader. Skär av botten på tomaterna och ställ dem tätt i en ugnsfast form.
Bränn av dem i ugnen ca 15-20 minuter i 225 grader, tills det går att lyfta av skalet lätt med hjälp av en gaffel.
Dela korven i 5 cm bitar och stick ner dem mellan tomaterna. Salta och peppra och tryck ner dom färska kryddorna. Grädda ytterligare ca 15-20 minuter i ugnen tills tomaterna är mjuka och korven ser färdig ut.
Servera med ett gott bröd för att doppa i den goda såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar