Marmeladen är lättgjord och passar perfekt till ostbrickan. Det går alldeles utmärkt att använda röda paprikor också, men då använder jag röd chili.
1.4 kg gula paprikor innan rensning
1 gul chili, utan kärnor
2 msk citron
2 msk citron
1 knivsudd svartpeppar
½ tsk paprikapulver
600 g syltsocker
Börja med att skölja och rensa paprikorna noga, se till att inga kärnor kommer med.
Dela paprikorna i halvor och kör allt i en matberedare till slät kräm.
Lägg allt i en kastrull och låt koka ca 20 minuter (ha koll så den inte bränner vid), lägg i syltsockret, den pressade citronen, svartpeppar och paprikapulver.
Låt koka ihop ca 5 minuter. Ta bort allt vitt skum som bildats.
Häll upp i varma burkar.
Låt stå minst 2 veckor i kylen för att mogna.
Börja med att skölja och rensa paprikorna noga, se till att inga kärnor kommer med.
Dela paprikorna i halvor och kör allt i en matberedare till slät kräm.
Lägg allt i en kastrull och låt koka ca 20 minuter (ha koll så den inte bränner vid), lägg i syltsockret, den pressade citronen, svartpeppar och paprikapulver.
Låt koka ihop ca 5 minuter. Ta bort allt vitt skum som bildats.
Häll upp i varma burkar.
Låt stå minst 2 veckor i kylen för att mogna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar