torsdag 3 oktober 2019

Gul paprikamarmelad

Just nu är paprikor billigt, då passar det att göra en god marmelad med dem.
Marmeladen är lättgjord och passar perfekt till ostbrickan. Det går alldeles utmärkt att använda röda paprikor också, men då använder jag röd chili.



1.4 kg gula paprikor innan rensning
1 gul chili, utan kärnor
2 msk citron
1 knivsudd svartpeppar
½ tsk paprikapulver
600 g syltsocker

Börja med att skölja och rensa paprikorna noga, se till att inga kärnor kommer med.
Dela paprikorna i halvor och kör allt i en matberedare till slät kräm.
Lägg allt i en kastrull och låt koka ca 20 minuter (ha koll så den inte bränner vid), lägg i syltsockret, den pressade citronen, svartpeppar och paprikapulver.
Låt koka ihop ca 5 minuter. Ta bort allt vitt skum som bildats.
Häll upp i varma burkar.
Låt stå minst 2 veckor i kylen för att mogna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar