Bra är att det inte blir så stark olivsmak på röran, utan att den passar de flesta i smaken.
Jag brukar rosta spiskummin i en torr stekpanna tills den hoppar och sedan mala den i morteln, då kommer smaken fram bättre.
8-10 st. person(er)
2 burkar svarta bönor, 190 gr (Zeta)
1 burk urkärnade Kalamata Oliver, 290 gr (Zeta)
1 tsk rostad spiskummin
1 msk vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
1 krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
1 dl olivolja
Skölj de svarta bönorna och mixa dem oliver, vitvinsvinäger, vitlök, cayennepeppar, svartpeppar och olivolja till en slät röra.
Servera gärna med Parmesankex. Se nedan:
Ugnstemperatur 180 grader
100 g färskriven parmesan
120 g vetemjöl
100 g rumstempererat smör
några riv på en muskotnöt
1 nypa cayennepeppar
½ tsk havssalt
torkade örter eller hackade pinjenötter till garnering
Blanda alla ingredienser i matberedaren eller arbeta ihop den för hand.
Ta upp degen på bakbordet och forma två rullar, ca 3 cm i diameter.
Rulla dem i torkade örter, t ex rosmarin eller timjan eller i hackade pinjenötter.
Lägg rullarna i plastfolie och ställ in dem i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Skär varje rulle i 15 st skivor och lägg dem på bakplåtspapper.
Grädda dem i 8- 10 minuter eller tills de fått lite färg.
TIPS! Du kan frysa rullarna och ta fram dom en halvtimme innan du skär dem till kex och gräddar dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar