Denna chili con carne har "heta mustiga" smaker och passar en kulen höstdag. De blandande bönerna gör att den inte känns så väldigt stark. Servera den gärna med lite mild yoghurt och ett gott bröd att doppa i chilin.
6 person(er)
500 g nötfärs
2 gula lökar
3 st vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
2 msk tomatpure
1 st köttbuljong
½ tsk brun farin
1 stor röd paprika i skivor
1 röd chili utan kärnor, finhackad
4 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk spiskummin, gärna rostad
1 msk paprika
½ tsk krossad svartpeppar
1 burk vita bönor i tomatsås (415 g)
1 burk mixade bönor (400 g)
salt efter smak
Börja med att hacka all lök. Stek nötfärsen och rör den jämnt grynig. Lägg i all lök och fräs med.
Lägg i krossade tomater, vatten, tomatpure, köttbuljong, brun farin och alla kryddor. Tillsätt paprikaskivorna och den hackade chilin. Koka under lock på låg värme ca 20 minuter.
Tillsätt vita böner i tomatsås och de sköljda mixade bönerna och koka ihop det ca 5 minuter. Smaka av med salt.
Servera med mild yoghurt eller crème fraiche och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar