En smakrik och kryddig gryta med kyckling och chorizo passar bra nu när hösten är här.
Här använder jag nötchorizo med högt köttinnehåll. Harissapasta finns att köpa i de flesta invandraraffärer.
4-5 person(er)
900 g kycklinginnerfile
300 g chorizo
1 stor gul lök i klyftor
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk harissapasta
1 msk rosenpaprika eller vanlig paprika
1 burk krossad tomat (400g)
1 kycklingbuljongtärning
2,5 dl vatten
Svartpeppar och salt
Dela chorizon i 4 cm bitar och klyfta löken.
Börja med att steka kyckling , lök och chorizo i grytan.
Pressa ner vitlöken. Lägg i harissa, rosenpaprika och krossade tomater.
Tillsätt kycklingbuljong och vatten. Låt koka ca 20 minuter.
Smaka av med svartpeppar och salt.
Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar