Vi gör den gärna i stora woken ute.
Viktigt är att strimla, tärna och skära allt i förväg. Sedan går det snabbt att tillaga och blir en riktigt god festrätt.
För 4 personer
1 kg zucchini
3 vitlöksklyftor, pressade
10 st soltorkade tomater i olja, i mindre bitar
200 - 300 g feta
600 g färsk laxfilé
basilika
svartpeppar
salt
nyriven parmesan
citronklyftor
persilja eller basilikablad
Börja med att dela zucchinin på längden och hyvla den sedan i långa strimlor med hjälp av en osthyvel (de skall bli som bandspagetti).
Skär laxen i kuber (ca 3 x 3 cm)
Ta lite av oljan till tomaterna samt basilika och blanda försiktigt ner laxkuberna.
Låt stå och marinera.
Börja med att steka zucchinin och pressa i vitlöken. gärna i en wokpanna. Salta och peppra och stek dem under lätt omrörning ca 5-6 minuter eller tills den värsta vattnet försvunnit.
Under tiden steker man snabbt laxkuberna i tomatoljan i en annan panna. Salta och peppra.
Blanda försiktigt ner de nystekta laxkuberna, hackade soltorkade tomater i zucchinipannan och fördela fetan över.
Garnera med färska tomater, persilja eller basilikablad.
Servera direkt med lite gott bröd, citronklyftor och nyriven parmesan.
Viktigt är att strimla, tärna och skära allt i förväg. Sedan går det snabbt att tillaga och blir en riktigt god festrätt.
För 4 personer
1 kg zucchini
3 vitlöksklyftor, pressade
10 st soltorkade tomater i olja, i mindre bitar
200 - 300 g feta
600 g färsk laxfilé
basilika
svartpeppar
salt
nyriven parmesan
citronklyftor
persilja eller basilikablad
Börja med att dela zucchinin på längden och hyvla den sedan i långa strimlor med hjälp av en osthyvel (de skall bli som bandspagetti).
Skär laxen i kuber (ca 3 x 3 cm)
Ta lite av oljan till tomaterna samt basilika och blanda försiktigt ner laxkuberna.
Låt stå och marinera.
Börja med att steka zucchinin och pressa i vitlöken. gärna i en wokpanna. Salta och peppra och stek dem under lätt omrörning ca 5-6 minuter eller tills den värsta vattnet försvunnit.
Under tiden steker man snabbt laxkuberna i tomatoljan i en annan panna. Salta och peppra.
Blanda försiktigt ner de nystekta laxkuberna, hackade soltorkade tomater i zucchinipannan och fördela fetan över.
Garnera med färska tomater, persilja eller basilikablad.
Servera direkt med lite gott bröd, citronklyftor och nyriven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar