söndag 25 september 2016

Äpplekaka, bakad med kokosmjöl

En god kaka som är glutenfri. Kokosmjölet gör att den blir saftig och får en härlig smak av kokos.


Ugnstemperatur 175 grader








Tillagning:
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. 
Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor. 
Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. 
Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. 
Rör ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. 
Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. 
Strö över brun farin och kanel. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter i 175 grader.
Servera med vaniljsås eller glass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar